top of page

PARELSTRALEN

Wil u uw roestvrij staal en aluminium (inox en non-ferrometalen) nieuw leven inblazen? Kies voor parelstralen!

WAT IS PARELSTRALEN?

Parelstralen is een straalvorm waarbij het oppervlak door middel van vermengde stukjes glas schoon gestraald wordt. Het is een behandeling die kan worden toegepast op vrijwel alle oppervlakten. Zo kan er bv. verfraaiing en reiniging van inox, aluminium, koper, hardhout en andere non-ferro materialen voorzien worden. De techniek is uitermate geschikt voor inox beplating van winkels, kantoren, trappen, materiaal in de voedingsindustrie enzovoort.

Voor inox en aluminium is parelstralen reeds een eindbewerking, bij andere materialen volgt er vaak nog een nabewerking. Uiteindelijk wordt er een mooi, egale, zijdematte finish bekomen, en zijn de oppervlakten zeer goed schoon te maken.

Bij Air Concept staat de kwaliteit van het parelstralen voorop, en dit tegen korte levertijden!

GLASPARELSTRALEN FIJNSTAAL EN LICHTMETALEN?

In onze glasparelcabine stralen wij producten waarbij de nodige finesse vereist is. Voorbeelden hiervan zijn houten meubilair, autovelgen, fijn staal zoals motorframes, oldtimers en allerlei aluminiumonderdelen.

Door middel van perslucht vermengd met glasparels, kleine stukjes glas, wordt het object schoon gestraald. Deze methode wordt vaak gekozen wanneer er een lage ruwheid van het oppervlak gewenst is. Na het glasparelstralen kunnen objecten nog verder worden bewerkt (bijvoorbeeld aflakken).

We beschikken over een glasparelcabine van 6 meter lang, 2 meter breed en 2 meter hoog.

Parelstralen radiator
parelstralen.jpg
Nieuwlogo.jpg
bottom of page