top of page

MEUBELS LUCHTGOMMEN

luchtgommen.jpg

Echte houten meubels, gemaakt uit eik bijvoorbeeld, zijn prachtig in elk interieur. Vind je dat je meubels er wat oubollig en donker uitzien, maar zijn ze te waardevol om weg te doen? Dan is meubels luchtgommen dé oplossing. Onder al die lagen boenwas en vernis zit een prachtig meubelstuk dat opnieuw tot leven komt met een zachte techniek als luchtgommen.

Waarom je meubels luchtgommen?

Luchtgommen, of airgommen, is een duurzame techniek om je oude meubels een tweede leven te geven. Doordat de luchtdruk maximaal vier bar is, is deze techniek niet zo agressief en zorgt het zachte gommen voor een egaal oppervlak mét scherpe details. Door de luchtdruk aan te passen aan de houtsoort, raakt het hout niet beschadigd. Deze stralingstechniek is niet alleen duurzaam, maar ook efficiënt en tijdbesparend ten opzichte van schuren.

Kan je alle meubels luchtgommen?

Luchtgommen doe je bij houten meubels. De ideale houtsoorten zijn de hardere houtsoorten, zoals aan eik, beuk of kerselaar. We zien echter dat veel meubels afgewerkt zijn met fineerhout. Afhankelijk van de dikte van het fineerhout kan je het meubelstuk al dan niet makkelijk luchtgommen. 


Heb je een meubelstuk uit inox, metaal of koper dat je een tweede leven wil geven? Overweeg dan parelstralen.

Hoe worden meubels geluchtgomd?

Meubels luchtgommen werkt ongeveer hetzelfde als een trap luchtgommen. Door de zachte straaltechniek en de aanpasbare luchtdruk geef je elk meubelstuk zijn originele uitstraling terug. Bovendien kunnen we meubels transporteren en behandelen in ons atelier, waardoor je thuis geen last hebt van stof. Om meubels te luchtgommen, volgen we deze stappen:

 

  1. We bekijken de hardheid van het hout en passen de luchtdruk en het schuurmiddel aan waarmee we het houtoppervlak behandelen;

  2. De lage luchtdruk en de keramische korrels verwijderen vuil, verf, beits en boenwas van het meubelstuk;

  3. Om details in het meubelstuk te luchtgommen, verlagen we de luchtdruk waardoor we het mooiste resultaat bekomen;

  4. We raden je aan om meubels achteraf door ons te laten behandelen om ze te beschermen tegen vuil.

Wat zijn de voordelen van luchtgommen?

Heeft dat oude meubelstuk veel emotionele waarde, maar wil je het graag een upgrade geven? Dan is luchtgommen een goed idee, want het heeft heel wat voordelen:

 

  • Luchtgommen verwijdert oude lagen vernis, verf en vuil;

  • Deze techniek geeft je meubelstuk een tweede leven;

  • Een duurzame keuze, want je oude meubelstuk kan weer heel wat jaren mee;

  • Goedkoper dan een nieuw meubelstuk kopen;

  • Geen stof, want luchtgommen gebeurt in een atelier indien gewenst;

  • Geen gebruik van chemische stoffen;

Wat is de prijs om meubels te luchtgommen?

Hoeveel kost het om meubels te laten luchtgommen? De prijs voor luchtgommen is afhankelijk van een aantal factoren. Om een goede prijsindicatie te krijgen, raden we je aan om een gratis huisbezoek aan te vragen. Iemand met kennis van zaken bekijkt het meubilair dat je wil laten behandelen en maakt vervolgens een vrijblijvende offerte op maat. Je kan via de website ook enkele foto’s doorsturen en op basis daarvan een offerte laten opmaken.

luchtgommen van kasten
Nieuwlogo.jpg
bottom of page