top of page
Luchtgommen trappen
Nieuwlogo.jpg

TRAPPEN LUCHTGOMMEN

Trap na zandstralen Online-4.jpg

Ziet je oude trap er niet meer zo mooi uit? Wil je dit houtwerk nieuw leven inblazen? Laat je trap luchtgommen door Air Concept en hij ziet er terug als nieuw uit zonder agressieve technieken of chemische producten te gebruiken. Vuil en verf wordt verwijderd waardoor je trap opnieuw zijn originele uitstraling krijgt.

Waarom je trap luchtgommen?

Luchtgommen - of ook airgommen genoemd - is een vrij nieuwe techniek om je houtwerk nieuw leven in te blazen. Wil je je trap opnieuw zijn oude uitstraling geven of denk je eraan een nieuwe afwerkingslaag aan te brengen? Luchtgommen kan je vergelijken met zandstralen, maar de techniek is zachter en duurzaam. Dat maakt dat luchtgommen zeer geschikt is voor oppervlaktes met fijne versieringen, bijvoorbeeld aan een oudere trap.

Kan je elke trap luchtgommen?

Aangezien luchtgommen niet een zachte stralingstechniek is, komt vrijwel elke houtsoort in aanmerking voor luchtgommen. Niet alleen harde houtsoorten zoals eik, beuk of kerselaar krijgen zo een tweede leven. Ook zachte houtsoorten zijn geschikt doordat luchtgommen met lage druk werkt en het hout bijgevolg niet beschadigt.


Om er zeker van te zijn of luchtgommen de juiste techniek is voor jouw trap, is het een goed idee om advies te vragen. Air Concept biedt jou een gratis huisbezoek voor persoonlijk advies. Vervolgens kan je een offerte op maat laten maken.

Hoe worden trappen geluchtgomd?

Zowel bij zandstralen als bij luchtgommen, komt er heel wat stof vrij. Om er zeker van te zijn dat je zo weinig mogelijk hinder ondervindt van de werken, wordt de ruimte goed afgesloten. De omgeving rond de trap wordt afgeplakt en door het afzuigsysteem blijft het stof maximaal buiten. Je trap laten luchtgommen is dus zeker mogelijk in een bewoond huis. Vervolgens kunnen de echte werken beginnen:

 

 1. Afhankelijk van de houtsoort van je trap, bepalen we de druk en het schuurmiddel waarmee we tegen het houtoppervlak blazen;

 2. De combinatie van lage druk en keramische korrels zorgt voor een schurend effect dat vuil, verf, beits en boenwas verwijdert;

 3. Luchtgommen gebeurt onder lage druk waardoor nerven minder geaccentueerd worden en je een egale look verkrijgt;

 4. Na de werken wordt de ruimte volledig schoongemaakt;

 5. De trap is klaar voor gebruik of om een afwerkingslaag aan te brengen, zoals een laagje vernis;

 6. Indien gewenst is ook een nabehandeling mogelijk.

 

Met onze liefde voor het vak en jarenlange expertise zorgen we ervoor dat jouw trap er terug als nieuw uitziet.

Trap voor zandstralen
Trap na zandstralen Online-9.jpg

Wat zijn de voordelen van luchtgommen?

Heb je besloten dat je je trap wil renoveren zonder er veel geld aan uit te geven? Twijfel je echter nog waarom luchtgommen een goed idee is? Dit zijn de voordelen van luchtgommen:

 

 • De lage druk bij luchtgommen verzekert je een zachte, niet-agressieve techniek;

 • Chemische producten komen hier niet aan te pas;

 • Luchtgommen is een vrij goedkope stralingstechniek;

 • Deze manier van zandstralen is niet zo arbeidsintensief;

 • Door de zachte techniek is luchtgommen ideaal voor fragiele en gedetailleerde oppervlaktes.

Wat is de prijs om een trap te luchtgommen?

Is luchtgommen duur? De prijs is afhankelijk van diverse factoren, maar luchtgommen is in elk geval goedkoper dan een nieuwe trap aankopen, maar ook ten opzichte van andere stralingstechnieken betaal je minder. Door de snelle en efficiënte manier van werken, zijn er minder arbeidsuren nodig en dat drukt de prijs bij luchtgommen.


Vraag gemakkelijk en gratis een offerte aan op onze website. Na een gratis huisbezoek, stellen we een offerte op.

bottom of page