top of page
balustrade boven NA.jpg
Nieuwlogo.jpg

TRAPPEN ZANDSTRALEN

trap zandstralen.jpg

Ziet je trap er te donker of geel uit? Wil je een nieuwe en frisse look voor je houten trap? Dat kan als je je trap laat zandstralen door Air Concept. Een trap zandstralen is een voordelige en efficiënte manier om je houten trap een nieuwe look te geven, verf en vernis te verwijderen, zonder je trap volledig te renoveren.

Waarom kiezen voor trappen zandstralen?

Zandstralen is één van de efficiëntste manieren om je houten trap nieuw leven in te blazen. Door je trap te strippen naar zijn originele staat, komt de schoonheid en puurheid van het hout bloot te liggen. Zeker in moderne huizen is lichter hout, zonder vernis, erg populair. Door je trappen te zandstralen, kan je deze daarna volledig afwerken volgens jouw smaak!

Kan je elke houten trap zandstralen?

Je kan niet elke houtsoort zandstralen. Aangezien je bij zandstralen onder hoge druk je hout bewerkt, kan je enkel hardhout zandstralen. Dit zijn houtsoorten zoals rubberwood, beuk, eik, mahonie en tropische houtsoorten zoals teak.

 

Zachthout, zoals dennenhout of grenen, is in de meeste gevallen niet geschikt om te zandstralen want het hout kan beschadigd raken. Zachthout zandstralen is enkel mogelijk onder een lagere druk en met een andere straling. Voor zachthout trappen, gaan we daarom eerder de luchtgommen techniek gebruiken. We denken graag samen na over creatieve oplossingen dus contacteer ons gerust als je twijfelt of je trap gezandstraald kan worden. Met onze vele jaren ervaring, kunnen we je zeker verder helpen.

 

Naast de soort hout is het belangrijk dat het hout in goede conditie is en hangt de mogelijkheid van zandstraling af van de verf of het vernis dat gebruikt is. Daarom bieden wij ook gratis een huisbezoek aan om je verwachtingen te bespreken en een offerte op te stellen. Geïnteresseerd in een offerte? We helpen je graag verder!


Heb je een metalen trap? Denk er dan aan om je trap te laten parelstralen.

Trap voor zandstralen
Trap na zandstralen Online-9
Trap voor zandstralen
Trap na zandstralen Online-5
Trap na zandstralen Online-3
Trap na zandstralen Online-2
Trap voor zandstralen
Trap na zandstralen Online-1
Trap voor zandstralen
Trap na zandstralen Online-7
Trap voor zandstralen
Trap na zandstralen Online-4
Trap na zandstralen Online-6

Hoe worden trappen gezandstraald?

Hoe werkt zandstralen van je trap? Bij Air Concept stemmen we steeds het straalmiddel, de afstand en hoogte van de druk af op de soort hout en de staat hiervan. Onder hoge druk worden dan de lagen vernis, verf of vuil weggespoten met kleine zandkorrels.

 

  1. Eerst wordt de ruimte afgesloten en beschermd zodat zo weinig mogelijk stof vrijkomt;

  2. Daarna starten we met het zandstralen van de trap met het specifiek gekozen straalmiddel;

  3. Na de zandstraling raden we ook een nieuwe beschermingslaag aan. Zo kan je je trap oliën of vernissen met een lichte look;

  4. Wij laten je huis natuurlijk proper achter en zorgen zelf voor de opkuis van je traphal.

Vraag gemakkelijk en gratis een offerte aan op onze website. Na een gratis huisbezoek, stellen we een offerte op voor het opwaarderen van je houten trap.

bottom of page